ЮВІЛЕЙНА КОНФЕРЕНЦІЯ IPSA В СОРБОННІ

 

 

 

22 листопада 2019 року в університеті Сорбонни (Париж, Франція) відбулася академічна конференція приурочена 70-річчю Міжнародної асоціації політичної науки. З установчою лекцією про стан справ людини у світі виступила Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Башелет.

Робота конференції

Визнані у світі науковці обговорили актуальні питання розвитку політичної науки від часу заснування Асоціації й до сьогодення. Окремою темою обговорення стала проблема збереження академічної свободи в умовах ерозії демократії. Одним із пунктів порядку денного була презентація книги Маріанн Кнуер (діючого президента IPSA) та Хелен Мілнер (екс-президента IPSA) “Політологія та діджиталізація – глобальні перспективи”.

За дорученням президента Асоціації політичної науки України Олега Рафальського Україну на конференції представляла завідувач відділу теоретичних та прикладних досліджень Інституту Галина Зеленько, яка у своїх виступах акцентувала увагу на необхідності вироблення наукових теорій та методології досліджень політичних процесів у країнах зі слабкими політичними інститутами.

Галина Зеленько

Конференція відбулася у співпраці з Французькою асоціацією політичних наук, Університетом Сорбонни, Фондом Конрада Аденауера, Американським університетом Парижа (AUP) та Американською асоціаціацією політичних наук (APSA). На заході були представлені президенти IPSA, члени Виконавчого комітету, президенти національних асоціацій та наукових комітетів.

З президентом IPSA Маріанн Кнуер