LENNART MERRY CONFERENCE

 

17-19 травня у м. Таллінн (Естонія) відбулася безпекова конференція «Lennart Merry conference» – захід, на який приїздять експерти з питань безпеки світового рівня, глави держав, дипломати та політики. Цього року загальна тема конференції – “One Past, Many Futures”.

Пленарне засідання

Варто зазначити, що однією з ключових проблем, що обговорювалися під час конференції, стало питання політичних тенденцій та перспектив України в контексті  президентських виборів. З огляду на це було розгорнуто панельну дискусію ”Ukraine after the Elections: She Must Be Wiser and Cleverer than Her Adversary, Who is Certainly Stronger”, доповідачем від України на якій виступила завідувач відділу Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України,  доктор політичних наук, професор Галина Зеленько.

Учасники панельної дискусії

У своїй доповіді Г.І. Зеленько артикулювала увагу на дотриманні усіх демократичних процедур під час електорального процесу, однак водночас  розцінила результати виборів як результат досить провальної політики Заходу щодо України, а також як реванш фінансово-промислових груп, що стало наслідком збереження правил гри у політиці, які свого часу спричинили так званий Євромайдан.

Дискутантами під час панельної дискусії виступили відомі знавці пострадянських країн Джеймс Шерр, Ендрю Вілсон та ін.

Доповідає Галина Зеленько