МІЖНАРОДНА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ PALE-2020 «ЖИТТЯ В ЕПОХУ ПОСТАПОКАЛІПСИСУ»

17 – 20 травня 2020 р. на платформі ZOOM в онлайн-форматі відбулася Міжнародна наукова конференція PALE-2020 «Життя в епоху постапокаліпсису».

Епохою постапокаліпису в американських та інших ЗМІ називають період відновлення і стабілізації всіх сфер людського життя після і внаслідок суспільних змін, зумовлених і спричинених пандемією COVID-19 та протипандемічними заходами. Ці зміни істотно трансформували уявлення про динаміку цивілізаційних, економічних, фінансових, політичних і гуманітарних криз та про їх зв’язок з політичним укладом окремих країн, менталітетом, культурою, щільністю і міграційною активністю населення, якістю його життя та багатьма іншими обставинами, що ускладнюють прогнози та їх об’єктивацію.

Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України був співорганізатором конференції разом з Українською академією наук, з консорціумом «Університети за мир» університетів України, Білорусі, Молдови, Грузії, Азербайджану, Вірменії, Туреччини та Польщі, Українською асоціацією релігієзнавців, Південно-Кавказьким інститутом регіональної безпеки (Грузія), іншими установами й об’єднаннями та знаними вченими із США, Індії, Італії, ПАР, Великобританії, Франції, Німеччини.

Учасники конференції висловлювали й обговорювали версії імовірних впливів і наслідків політичних, адміністративних, економічних, медичних та інших гуманітарних  заходів превентивної та карантинної політики держав і міжнародних організацій. Ключовими спікерами заходу були: професор Техаського університету в Ель-Пасо Стівен Бест; засновник і головний редактор видання «La Voce di New York» Стефано Ваккаро; директор Інституту поведінкових наук ім. Джиндала (Індія) Тамара Говорун; засновник і керуючий директор Центру з вивчення нових релігій (Італія) Массімо Інтровіньє; завідувач відділу національних меншин Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, президент Української академії політичних наук Віктор Котигоренко; професор кафедри соціології факультету соціології та управління Запорізького національного університету, академік Української академії наук, голова дослідницького комітету із соціального прогнозування Соціологічної Асоціації України Максим Лепський; дослідник кримінолог і психолог, академік Української Академії Наук Олег Мальцев (ініціатор конференції); автор бестселерів про злочинні організації, визнаний експерт міжнародного рівня з питань організованої злочинності, викладач в Університеті Квінз, в Італійській школі Мідлбері-коледжу в США та в університеті Святого Ієроніма в Онтаріо Антоніо Нікасо; французький письменник, соціолог і політолог Люсьєн Оулахбіб; обрана посадова особа у Каліфорнії Том Паті; науковий співробітник Центру кримінології Кейптаунського університету Дон Піннок; керівник лаборатої геополітичних досліджень при Кавказькому міжнародному університеті Олександр Русецький; завідувач кафедри галузевого права Херсонського державного університету Олександр Саінчин; уповноважений ректора Люблінського католицького університету імені Івана Павла II у Мережі Східно-європейських університетів і Мережі Католицьких Університетів Анджей Сзабачук; завідувачка відділу філософії та історії релігії Інституту філософії НАН України імені Г.С. Сковороди Людмила Филипович та інші.

З відомостями  про конференцію, у тому числі з текстами доповідей і відеозаписами дискусій можна ознайомитися за посиланням: http://pale2020.euasu.org/