СУСПІЛЬНО-ПОЛІТИЧНІ ТА ІСТОРИЧНІ АСПЕКТИ РОЗВИТКУ СУЧАСНОЇ ЄВРЕЙСЬКОЇ ГРОМАДИ УКРАЇНИ: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ КОНТЕКСТ

На сайті Інституту в розділі „Наші видання” розміщено текст монографії  колективу  науковців Центру єврейської історії та культури нашого Інституту та інших наукових установ „Суспільно-політичні та історичні аспекти розвитку сучасної єврейської громади України: європейський контекст”.

Колективом авторів під керівництвом кандидата історичних наук А. Ю. Подольського здійснено спробу виявлення та аналізу основних суспільно-політичних та історичних аспектів розвитку сучасної єврейської громади України, а також – висвітлення основних перспектив її розвитку у найближчому майбутньому в контексті європейського шляху поступу України.

У монографії досліджуються питання розвитку хасидизму на сучасному етапі, історична доля кримчаків, особливості комплексної меморіалізації Бабиного Яру, відносини єврейських громад Європейського Союзу з національними урядами, можливість запозичення й застосування цього досвіду в українських реаліях та ін.

Наукова праця розрахована на політологів, істориків, студентів гуманітарних спеціальностей, усіх, хто цікавиться дослідженнями в царині української юдаїки.

Текст монографії (PDF)