ВІЗИТ КИТАЙСЬКИХ НАУКОВЦІВ

Днями Інститут в черговий раз відвідала делегація Академії суспільних наук Китайської народної Республіки (АСН КНР) у складі наукового співробітника Інституту Росії, Східної Європи та Центральної Азії АСН КНР професора Чжан Хонга та керівника відділу України, Білорусі, Молдови та Балтійських країн цього Інституту професора Чжао Гуіронг.

Зліва направо: Чжан Хонг, Олег Рафальський, Чжао Гуіронг

Під час зустрічі з директором Інституту Олегом Рафальським китайські гості обговорили проблеми різносторонньої співпраці між Україною і Китайською народною республікою в умовах нової політичної реальності, в яку входить наша держава. Зокрема було високо оцінено роль дипломатичної місії України у Пекіні у розвитку наукових контактів між державами в цілому і особисто посла України у КНР О. Дьоміна. Китайські колеги продовжують виявляти великий інтерес до наукових досліджень  ІПіЕНД ім. І.Ф.Кураса,  у яких аналізуються процеси соціально-політичних трансформацій українського суспільства.

Зважаючи на те, що це вже другий візит китайських колег з Інституту Росії, Східної Європи та Центральної Азії АСН КНР за останніх півроку (перший відбувся 28 листопада), можна говорити про налагодження системної співпраці між нашими інститутами.