75-річний ювілей члена-кореспондента НАН України Михальченка М.І.

15 лютого виповнюється 75 років видатному політологу, філософу, соціальному мислителю Михальченку Миколі Івановичу. Життєвий та творчий шлях вченого дозволив йому зайняти гідне місце серед інтелектуалів-науковців, які присвятили своє життя служінню Україні, її народу.

Михальченко М.І. є визнаним авторитетом у царині політологічних та політико-філософських наук. Активно розробляє теорії ідеологій, суспільно-політичних цінностей, цивілізаційного розколу, що впливають та пояснюють ті події та феномени, які відбуваються у сьогоденній Україні. Спираючись на власну концепцію трансформації і модернізації України наприкінці ХХ століття, М. І. Михальченко розробив системно-цивілізаційну методологію аналізу ролі постсоціалістичних країн у світовому та європейському соціальному просторі.

З 2008 року Михальченко М.І. очолює відділ теорії та історії політичної науки, ідеологом якого виступив він сам. Під його керівництвом працює колектив, що складається з 15 наукових співробітників, внесок якого у сучасну політичну науку незаперечений.

Вчений є одним з основних засновників Академії політичних наук України та Української асоціації політичної науки, в межах яких проводяться постійні зібрання політологів, де обговорюються важливі та актуальні проблеми політично історії та сучасності.

За роки своєї плідної праці Михальченко Микола Іванович опублікував понад 400 наукових праць, з яких 17 – монографії. Виховав 37 кандидатів і 35 докторів наук. Веде активну педагогічну, просвітницьку та громадсько-політичну діяльність.

Дирекція, відділ теорії та історії політичної науки та весь колектив Інституту щиро вітає член-кореспондента НАН України, доктора філософських наук, професора Михальченка Миколу Івановичу та щиро бажає йому міцного здоров’я багато років та творчої наснаги, подальших впевнених кроків на своєму науковому, організаційному та інтелектуальному життєвому шляху.