Книга Костянтина Ситника і Тетяни Бевз «Володимир Вернадський: Людина. Громадянин. Учений»

Книга Костянтина Ситника і Тетяни Бевз «Володимир Вернадський: Людина. Громадянин. Учений» увійшла до Топ-10 Всеукраїнського бібліотечного «Біографічного рейтингу – 2017» і стала лауреатом у номінації «ЖИТТЄПИС» (ІІ місце).

З нагоди 100-літнього ювілею Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського та 25-ліття Інституту біографічних досліджень з метою виявлення та популяризації доробку в галузі біографістики та біографіки вчених, краєзнавців і бібліологів України започатковано «Біографічний рейтинг».

Відбір видань-переможців Рейтингу було здійснено 25 авторитетними експертами із середовища провідних дослідників-біографістів України, чия актуальна діяльність прямо пов’язана зі створенням, аналізом, рецензуванням біографічної літератури, поширенням біографічного знання. Серед Експертів Рейтингу 15 докторів наук із різних галузей гуманітаристики (історики, філологи, філософи, педагоги, фахівці з соціальних комунікацій), які представляють наукові і освітні центри міст Дрогобича, Запоріжжя, Києва, Кропивницького, Львова, Одеси, Острога, Харкова, Чернігова.

На першому етапі експертами було здійснено оцінку понад 200 видань, запропонованих до розгляду бібліотеками з різних регіонів країни. У підсумку до Топ–10 І Всеукраїнського бібліотечного «Біографічного рейтингу» увійшли 40 видань, опубліковані у 17 містах України: Бердянську, Вінниці, Дніпрі, Дрогобичі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Кам’янець-Подільському, Києві, Луцьку, Одесі, Полтаві, Рівному, Ужгороді, Умані, Харкові, Чернівцях і Чернігові.

На другому, заключному, етапі експертної сесії, що відбувалася 1 червня одночасно з тематичною книжковою виставкою у головному корпусі Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського, з видань Топ–10 були визначені лауреати І Всеукраїнського бібліотечного «Біографічного рейтингу»*.

* За даними http://bukvoid.com.ua/events/raityng/2018/05/29/103315.html

головний науковий співробітник відділу соціально-політичної історії, доктор історичних наук, професор Тетяна Анатоліївна Бевз.