МІЖНАРОДНА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ „ВСЕ ЩЕ БЕЗ МИРУ”

Протягом двох днів (1–2 липня 2022 року) у Варшавському університеті відбулась міжнародна наукова конференція „Все ще без миру” (“Still without peace”). Вона була організована Центром східноєвропейських досліджень, який очолює професор Ян Маліцький. Участь у конференції взяли вчені з Польщі, Великобританії, Франції, Білорусі. Учасниками конференції й науковці з України, які нині перебувають за кордоном. Серед них – головний науковий співробітник нашого Інституту, доктор історичних наук, професор Юрій Шаповал.

Професор Ян Маліцький відкриває конференцію

Учасники міжнародної конференції обговорили актуальні проблеми протидії російській агресії, зокрема – в інформаційній сфері.

В межах конференції відбувся круглий стіл на тему „Російсько-українська війна: інформаційний спротив”. В його роботі взяв участь і виступив професор Юрій Шаповал.

Учасники міжнародного наукового зібрання наголосили на необхідності об’єднання зусиль європейських країн та посилення співпраці у гуманітарній, економічній, енергетичній та безпековій сферах для протидії російській агресії.

Зліва направо: професор Сергій Троян, професор Антоніна Козирська, професор Юрій Шаповал перед будинком Бібліотеки Варшавського університету, де відбувалася міжнародна  конференція

.