МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ „ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ”

20 травня 2022 р. в Академії публічного управління Республіки Молдова відбулася Міжнародна науково-практична конференція „Теорія і практика публічного управління”. Участь в роботі конференції взяли представники Молдови, Румунії, Польщі та України.

З вітальним словом від України виступила доктор наук з державного управління, професор Навчально-наукового інституту публічного управління та державної служби Київського національного університету імені Тараса Шевченка Тетяна Василевська.

Міжнародна науково-практична конференція в Академії публічного управління Республіки Молдова

У конференції взяла участь та виступила з доповіддю, в межах роботи секції „Актуальні проблеми політичних наук і інтеграційні процеси”, доктор історичних наук, професор, головний науковий співробітник відділу теорії та історії політичної науки нашого Інституту Тетяна Бевз. Тема доповіді науковиці: „Національна ідентичність в умовах глобалізації”.

У виголошеній доповіді Тетяна Бевз зазначила, що у ХХІ столітті національна ідентичність відрізняється від національної ідентичності інших історичних періодів тим, що „за глобальної доби національна ідентичність водночас і міцніша завдяки ефективним стратегіям побудови нації, і набагато відкритіша чужим впливам, які неможливо контролювати та не пускати в національний простір”.

Під час роботи конференції

Доповідач наголосила, що повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну створило нову реальність, зміцнивши почуття політичної єдності та державної ідентичності українства. Українці довели собі та іншим, що вони існують як нація, яка має громадянську і національну ідентичність і здатні захищати свою незалежність, територіальну цілісність і соборність.