МІЖНАРОДНИЙ КРУГЛИЙ СТІЛ «СХІДНІ ТРАДИЦІЇ ДЕРЖАВОТВОРЕННЯ»

Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України приєднався до міжнародного круглого столу «Східні традиції державотворення», який відбувся 24 грудня в приміщенні «Укрінформу». Захід був присвячений підготовці до вшанування 150-річчя від дня народження відомого дослідника, сходознавця, одного з фундаторів Української академії наук Агатангела Кримського.

Участь у заході взяли почесний голова наукової серії «Світові традиції державного управління» Сергій Орєхов, голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський, Генеральний секретар Тюрксой Дюсен Касеїнов, Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Іран в Україні Манучехр Мораді, Народний депутат України, Герой України Мустафа Джемілєв, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Ліванській Республіці Ігор Осташ, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Туреччині Андрій Сибіга, президент Української асоціації зовнішньої політики, Надзвичайний та Повноважний Посол України Володимир Хандогій та інші. Модерував захід Володимир Омельчук.

Учасники круглого столу

Під час круглого столу було презентовано книгу «Східні традиції державотворення», приурочену 150-річчю від дня народження Агатангела Кримського. У ній зібрані матеріали досліджень низки науковців, у яких розглядається проблема сходознавства у науковій спадщині А. Кримського.  Особлива цінність книги у тому, що вона не лише висвітлює окремі сторінки з біографії відомого вченого, але й популяризує сходознавчий дискурс.

Презентована книга

У роботі круглого столу взяв участь директор Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України віцепрезидент НАН України Олег Рафальський, який у своєму виступі наголосив, що Агатангел Кримський був не лише топовим інтелектуалом своєї епохи, але й одним із фундаторів Української академії наук. Посада Неодмінного секретаря Академії, яку він займав багато років, делегувала йому значні управлінські функції в структурі Академії, і з їх виконанням він блискуче справлявся. Олег Рафальський також високо оцінив роботу авторів презентованої колективної монографії, зазначивши, що вона не лише займе достойне місце у скарбниці української наукової спадщини, але й стане поштовхом для подальших досліджень.

Виступає Олег Рафальський

З додатковою інформацією про круглий стіл можна ознайомитися на сайті «Укрінформу» за посиланням:

https://www.ukrinform.ua/rubric-presshall/3158688-prezentacia-specialnogo-naukovogo-zbirnika-shidni-tradicii-derzavotvorenna.html