ПОСОЛ США В УКРАЇНІ БРІДЖИТ БРІНК ПОРІВНЯЛА АВІАУДАРИ РФ ПО УКРАЇНІ ЗІ ЗВІРСТВАМИ НАЦИСТІВ У БАБИНОМУ ЯРУ

14 липня 2022 року на теренах Національного історико-меморіального заповідника „Бабин Яр” провідний науковий співробітник нашого Інституту, кандидат історичних наук Анатолій Подольський провів зустріч-екскурсію на території заповідника для Посла Сполучених Штатів Америки в Україні пані Бріджит Брінк.

Під час цієї зустрічі Анатолій Подольський і Бріджіт Брінк обговорили історичний контекст трагедії Бабиного Яру, історії Голокосту на українських землях, масові вбивства людей під час нацистської окупації України в роки Другої світової війни.

Бріджит Брінк та Анатолій Подольський під час зустрічі

Розмова торкнулась і подій сучасної війни, російської агресії проти України. Після повномасштабного вторгнення в Україну російські загарбники не тільки вбивають людей і знищують будівлі та інфраструктуру наших міст і селищ, але й прагнуть зруйнувати нашу пам’ять про минувшину, зокрема про жертви Другої світової війни. У березні 2022 року, в результаті ракетно-бомбових ударів російських військ зазнали руйнувань меморіальні комплекси в Києві та в Харкові.

Посол США в Україні пані Бріджит Брінк під час зустрічі-екскурсії зазначила, що її країна з самого початку російського вторгнення і дотепер допомагає українцям захиститися від звірств росіян, які порівняла зі злочинами нацистів у Бабиному Яру.

Під час екскурсії територією заповідника „Бабин Яр”

„Мої відвідини Бабиного Яру стали нагадуванням про звірства нацистів, скоєних проти євреїв та інших, які російські ракети знову зробили дуже реальними, завдаючи ударів і вбиваючи невинних” – зазначила пані Посол. Вона наголосила: „Ми ніколи не повинні про це забувати і маємо допомогти Україні захиститися від цих звірств”.