ВІДЕОКОНФЕРЕНЦІЯ ДЛЯ СТУДЕНТІВ І ВИКЛАДАЧІВ КРАЇН АЗІЙСЬКО-ТИХООКЕАНСЬКОГО РЕГІОНУ

12 травня 2022 року провідний науковий співробітник Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України Анатолій Подольський виступив з лекцією, присвяченою українському спротиву під час війни в Україні та російській агресії, що вже триває понад три місяці.

Це була онлайн-конференція, що проходила у французькому культурному центрі в Токіо. Учасниками заходу були близько 200 студентів, учнів-старшокласників та їхні викладачі. Аудиторія була представлена сімома країнами Тихоокеанського регіону: Японія, Австралія, Камбоджа, Китай, Південна Корея, Індонезія та В’єтнам.

Серед слухачів – майбутні історики, географи, політологи, фахівці з геополітики. Учасники конференції висловили підтримку України у важкі часи воєнного протистояння РФ, побажання найшвидшої Перемоги над російськими загарбниками та окупантами.

Проблеми, на яких зробив наголос А. Ю. Подольський, під час своєї лекції, були зосереджені на необхідності переосмислення подій Другої світової війни під впливом сучасною російської агресії та боротьби України за власну ідентичність, свободу й українську державність. Акцентовано на порівнянні військових злочинів гітлерівської Німеччини та сучасного рашизму.

Англомовна відеоконференція стала помітною освітньою подією для Азійсько-Тихоокеанського регіону навчальних установ AEFE. До участі в науково-освітньому заході долучилися кілька міжнародних французьких вищих і середніх шкіл з Токіо, Ханою, Пномпеню, Джакарти, Шанхаю, Сіднею, Сеулу та Кіото.

Анонс відеоконференції

Докладніше про лекцію