ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ ЕКСПЕРТНИХ РАД МІНІСТЕРСТВА КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ У ГЛУХОВІ

17 грудня на базі Національного заповідника «Глухів» відбулося друге спільне виїзне засідання Експертної ради з питань етнополітики та Експертної ради з питань свободи совісті та діяльності релігійних організацій Міністерства культури України. Учасники заходу: міський голова Глухова Мішель Терещенко, заступник голови Сумської облдержадміністрації Іван Боршош, вчені провідних наукових установ і вишів країни (Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України, Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І. Ф. Кураса НАН України, Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М.Т. Рильського НАН України, Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України, Національного інституту стратегічних досліджень, Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка), представники релігійних та національно-культурних організацій, громадські активісти, співробітники управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської облдержадміністрації, департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України обговорили актуальні проблеми державно-церковних та етнонаціональних відносин в Україні та їх регіональні особливості на прикладі Сумської області.

У своєму виступі заступник голови Експертної ради з питань етнополітики, доктор політичних наук, професор, провідний науковий співробітник відділу національних меншин Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України  Олег Калакура відзначив важливість моніторингу етнополітичних процесів насамперед в регіонах, в яких введено військовий стан, зокрема, на Чернігівщині та Сумщині, роль співпраці науковців, державних службовців та представників громадянського суспільства у формуванні політики національної єдності, консолідації українського суспільства.

Виступає Олег Калакура

Учасники загальної дискусії

Учасники засідання зустрілись з мером Новгород-Сіверського Олегом Бондаренком,  ознайомилися із ситуацією на місцях – у Козельці, Ніжині, Батурині.

У палаці гетьмана України Кирила Розумовського в Батурині (Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця»)