ЗЛОЧИНИ ПРОТИ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ В УКРАЇНІ

Під час війни, в березні 2022 року російський агресор двічі обстріляв меморіали жертвам Голокосту в Україні: Бабин Яр в Києві (1 березня) і Дробицький Яр в Харкові (26 березня). Сучасна путінська росія, руйнуючи меморіали, що створила за роки незалежності Україна, продовжує сталінську політику вбивства пам’яті про цивільні жертви Другої світової війни.

З цього приводу провідний науковий співробітник Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України, кандидат історичних наук Анатолій Подольський висловив свою позицію в інтерв’ю Радіо Свобода: „Це ще один злочин путінського режиму проти цивільного населення” – наголосив науковець.

Анатолій Подольський

„Я вчора відчув наступність від Гітлера через Сталіна до Путіна. Я писав, що Гітлер убив євреїв України, а Сталін знищив пам’ять про них. У радянський період було заборонено приходити та вшановувати пам’ять убитих, і лише коли Україна стала суверенною, ми отримали можливість вшановувати наших загиблих. Вчора „сталінське” вбивство пам’яті продовжилося. І кого світ сьогодні має називати нацистами? Мабуть, не українців, а тих, хто погоджується із путінським режимом, який давно варто знести” – сказав А. Подольський.

„Обстріл Бабиного Яру: спадкоємність від Гітлера через Сталіна до Путіна” – інтерв’ю  „Радіо Свобода”

Президент України про обстріли Меморіалів